Kreemine köögiviljasupp okaraga

Kreemine köögiviljasupp okaragaSee on üks hästi paks ja mõnus supp. Sobib eriti hästi vihmase ilmaga, kui poed teki alla mõnda head raamatut lugema. Sojapiim ja okara muudavad supi mõnusalt kreemjaks. Lisa soovikorral veel endale meelepäraseid ja kodus saadaolevaid köögivilju.

Vaja läheb:

• 1 keskmine baklažan
• 4 kartulit
• 4 peenemat porgandit
• 3 sibulat
• 3 küüslaugu küünt
• kahest piimakeedust järele jäänud okarat
• umbes kruusitäis sojapiima
• sama palju kuuma vett
• teelusikatäis karripulbrit
• natuke purustatud musta pipart
• 2-3 köögiviljapuljongi kuubikut (vastavalt maitsele)
• õli

Kuumuta paksema põhjaga potis õli. Lisa tükeldatud sibulad (lõikasin kõik köögiviljad poolkuu kujulisteks tükkideks), natukese aja järel porgandid, baklažan, küüslauk ja kartul. Vala köögiviljadele peale sojapiim, okara, vesi ja kõik maitseained. Lase toidul kaanetatud potis podiseda keskmisel kuumusel senikaua, kuni kartul ja porgandid on pehmed (vahepeal sega). Naudi koos värske kukli või leivaga.

Sandra Vungi

Jõulutoitude retseptid
 Joulud 2015
Määrded ja kreemid
 Suveeri 2013
Pudrud ja omletid
 Suveeri 2013
GMO vaba soja
Uudised
Sojaliit pakub partnerlust Eesti oma sojasordi kaasomandi näol. Põhjalikum teave tel. 53584108 või e-post: info@sojaliit.ee
oktoober 2019
E T K N R L P
« juuni    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031