Pidulik aprikoosi-purukook

Purutaigen:

  • 125 g külma võid / kookosrasva
  • 50 g tuhksuhkrut
  • 250 g nisujahu

Kate:

  • 100 g pehmet võid / kookosrasva
  • 125 g roosuhkrut vms
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 4-5 spl kartulijahu
  • 2 muna
  • 200 g okarat (ühest sojapiimateost)
  • 300 g värskeid aprikoose
  • puisteks mandlilaaste

Hõõru näppudega külmad võikuubikud tuhksuhkru ja jahuga purutaoliseks taignaks. Tõsta 2/3 purust küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi (20×30 cm kandiline vorm või 26 cm läbimõõduga ümmargune vorm). Patsuta käega ühtlaseks põhjaks.

Katte valmistamiseks lõika pestud aprikoosid pooleks, eemalda kivid ja püreeri blenderis ühtlaseks püreeks.
Sega pehme või (või kookosrasv) suhkru, vanillsuhkru, kartulijahuga läbi. Lisa okara, munad ja aprikoosipüree, klopi läbi. Tõsta mass taignapõhjale, puista üle mandlilaastude ja ülejäänud puruga.

Küpseta 190 C juures umbes 50 minutit. Lase täielikult jahtuda, seejärel lõika tükkideks.

Lisamärkused
Igapäevase koogi valmistamiseks võib täidisest rasvaine välja jätta. Värsked aprikoosid võib asendada ka nõrutatud kompotiaprikooside või -virsikutega, sel juhul lisa 1 spl kartulijahu juurde.

Pirje P.

Jõulutoitude retseptid
 Joulud 2015
Määrded ja kreemid
 Suveeri 2013
Pudrud ja omletid
 Suveeri 2013
GMO vaba soja
Uudised
Sojaliit pakub partnerlust Eesti oma sojasordi kaasomandi näol. Põhjalikum teave tel. 53584108 või e-post: info@sojaliit.ee
oktoober 2018
E T K N R L P
« juuni    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031