Kuidas röstida sojaube?

Tere,  Röstimiseks sobivad kõik sojaoad,ka varem ettevalmistatud(keedetud,aurutatud)ja sügavkülmas säilitatud.  Kui tahate peenemat sojaoa rösti,siis sojapoes on purustatud uba,mis sobib imeliselt,sellist mujalt kaubandusest ei leia.  Uba(igasugune kuivatatud)tuleb hoolikalt pesta,leotada külma veega kaetult vähemalt üle öö,ehk kuni 18tundi max.,siis nõrutada , loputada veelkord ja keeta vaiksel tulel 1-1,5 tundi maitsestamata vees.Keetmise aeg oleneb,millist pehmuse astet soovite.  Oa kogust valides arvestage,et kuivatatud uba leotamise ajal juba paisub ca 2,5 korda.  Kui olete Piimamasina omanik,siis on lihtne oad pärast paisutamist/leotamist kallata masinasse,külm vesi max ja kasutades Stew režiimi on ca 38 minutiga parajalt pehmed.Masinat kasutades pole purustatud uba vaja leotada(pesta aga küll).Nõrutate oad ja võite hakata röstima!   Terved oad lasevad leotamisel õhukesel koorel eralduda/tõusevad vee peale tavaliselt.Nende eraldumist saab aidata käte/peopesade vahel ube veidi hõõrudes leotamise lõpus.Kindlasti soovitan need koored eemaldada,eriti just siis kui röstida soovite.  Röstida on lihtne 150-200kraadilises küpsetusahjus.Pöördõhuga ahjus kuivavad kiiremini.Algul segage puulabidaga harvemini,lõpupoole tihedamini.Kõik oleneb ahjust.  Maitsestatud rösti soovides segage märgade ubadega soovittud lisandid.Maitse teeb hõrgumaks vähese koguse hea(ka maitseõlid sobivad)õli kasutamine.  Juhuslikult röstisin täna piimamasinas hautatud purustatud sojauba.Mul oli vaja magusat rösti,lisasin kaneeli,palmisuhkrut,õige pisut roosat soola,värsket sidrunimahlaja,sidruniõli ja pisut avokaadoõli.  Röstida saab ka pliidil pannil.Tuleb hoida parajat temperatuuri ja pidevalt segada.      Kui on arusaamatut,siis palun küsige.     Edukat toimetamist,  Merike TärkRöstimiseks sobivad kõik sojaoad, ka varem ettevalmistatud keedetud, aurutatud või sügavkülmas säilitatud.

Kui tahate peenemat sojaoa rösti, siis on olemas purustatud sojauba, mis sobib imeliselt.

Sojauba tuleb hoolikalt pesta, leotada külma veega kaetult vähemalt üle öö ( kuni 18 tundi maksimaalselt ). Seejärel  nõrutage sojaoad, loputage veelkord ja keetke vaiksel tulel 1-1,5 tundi maitsestamata vees. Keetmise aeg oleneb, millist pehmuse astet soovite.

Sojaoa kogust valides arvestage, et kuivatatud sojauba paisub leotamise ajal ca 2,5 korda.

Kui olete piimamasina omanik, siis on lihtsam. Kallake sojaoad pärast leotamist piimamasinasse valage külm vesi maksimaalse tähiseni ja kasutage Stew režiimi. Aega läheb ca 38 minutit ja oad parajalt pehmed. Piimamasinat kasutades pole purustatud uba vaja leotada (pesta aga küll). Nõrutate oad ja võite hakata röstima!

Tervetel sojaubadel leotamise ajal eraldub õhuke koor ja koor tõuseb tavaliselt vee peale. Nende eraldumist saab aidata käte vahel sojaube veidi hõõrudes leotamise lõpus. Koored on soovitav eemaldada.

Röstida on lihtne 150-200kraadilises küpsetusahjus. Pöördõhuga ahjus kuivavad sojaoad kiiremini. Algul segage puulabidaga harvemini, lõpupoole tihedamini.

Maitsestatud rösti soovides segage märgade ubadega soovittud lisandid. Maitse teeb hõrgumaks vähese koguse hea õli kasutamine, ka maitseõlid sobivad.

Kui soovite magusat rösti, lisage kaneeli, palmisuhkrut, õige pisut roosat soola, värsket sidrunimahla sidruniõli ja pisut avokaadoõli.

Röstida saab ka pliidil pannil. Tuleb hoida parajat temperatuuri ja pidevalt segada.

Jõulutoitude retseptid
 Joulud 2015
Määrded ja kreemid
 Suveeri 2013
Pudrud ja omletid
 Suveeri 2013
GMO vaba soja
Uudised
Sojaliit pakub partnerlust Eesti oma sojasordi kaasomandi näol. Põhjalikum teave tel. 53584108 või e-post: info@sojaliit.ee
jaanuar 2018
E T K N R L P
« dets.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031