Määrded ja kreemid

Taimetoitlase hapukoorTaimetoitlase hapukoor

Vaja läheb:

  • 2,4 dl sojakohupiima
  • 1,5 dl soja/kookose vms taimset piima
  • 1,2 dl india pähkleid (kuivatatud)
  • 2 sl riisiäädikat/õunaäädikat
  • 1 sl sidrunimahla
  • 1 tl meresoola

Leota pähkleid 2 tundi. Mõõda kõik toiduained segamisnõusse või blenderisse. Töötle ühtlase massi saamiseni.

Piima kogus oleneb soovitd hapukoore konsistensist. Vajadusel maitsesta täiendavalt.

Jäta valmima külmutusse vähemalt tunniks enne serveerimist. Tarbida sobib vähemalt nädala.


TofukreemTofukreem

Vaja läheb:

  • ca 200 g maitsestamata pehmet tofut
  • 2sl mett või sukrut
  • 2 sl värsket sidrunimahla või laimimahla
  • 1/2tl vanillisuhkrut
  • mõni soolaterake

Värskelt valminud pehmele tofule lisa sobiv magusaine, hapukas mahl, pisut soola, vanillisuhkur ja sega saumikseriga.

Saad meeldiva magusa toidukreemi.

Paksendamiseks sobib 1/2tl želatiini või looduslikku guarkummi või ka chi seemnete pulbrit.

Magusate lisanditena sobivad paisutatud datlid, rosinad, banaanid, jaanileivapuu jahu, külmutatud ja värsked marjad, samuti röstitud mandlilaastud, päevalille, -seesami, -kõrvitsa- ja linaseemned.


Maitsestamata sojajogurtMaitsestamata jogurt

Kui olete teinud ise sojaubadest jogurti ja soovite, et jogurt oleks paksema koostisega, siis järgnevalt mõned nipid kuidas jogurtit paksendada.
  1. purustatud seesamiseemneid 1-1,5dl
  2. 12 tundi leotatud india pähkleid 3-4sl
  3. 2sl kookosejahu
  4. 2sl leotatud täisterariisi

 


Kuldne sojajogurtKuldne sojajogurt

Vaja läheb:

  • 120g kõrvitsakuubikuid või 1 kollane suvekõrvits koos koorega
  • keskmine hapu õun koos seemnete, südamiku ja koorega – näiteks antoonovka
  • 2tl kookospalmi rafineerimata suhkrut vms magustajat

Kalla jogurt õuna-kõrvitsa kuubikutele.

Purusta ühtlaseks püreeks saumikseriga ja naudi!


Klorella dipikasteKlorella dipikaste

Vaja läheb:

  • hakitud küüslaaugu küüs – 1tk
  • klorella – 2sl
  • jogurt või majonees – 2sl
  • purustatud puljongikuubik – 1tk
  • palmisuhkur – 0,5tl
  • sojakaste – 2tl
  • pipart natuke
  • tofu – 0,5 tassi

Soovikorral võib veel lisada seesamiseemneid, cayenni pipart või Tabasco kastet.

Segage kõik kokku ja püreestage.


Chia pudingChia puding

Vaja läheb:

Sega kõik ained omavahel ning aseta külmkappi u 1 tunniks. Ja ongi puding valmis söömiseks!

Seda retsepti on kerge kohandada vastavalt maitsele, muuta sojapiima kogust, asendada jaanikaunapulber kakaopulbriga jne. Samuti kui segu pärast külmkapis seismist kannmikseriga püreestada on tulemus rohkem siidisem.


 

leivamaareLeivamääre pehmest tofust

Vaja läheb:

  • 1pakk pehmet tofut 300g
  • 1väike kimpp tilli või midagi muud rohelist võib ka külmutatud olla
  • näpuotsaga soola ja oliivõli

Pane see kõik köögikombaini ja peenesta töö käigus lisa sool ja oliivõli pane karppi ja külmkappi säilib kapis ca nädal aega.

Määri leivale ja naudi.


 

Sojavõie

sojavoieVaja läheb:

  • 1 kl keedetud sojaube
  • 3 spl sojapastat 
  • soola
  • soovi korral lisada sibulat või küüslauku


Segada ained blenderi või nuimikseriga, vajadusel lisada oakeeduvett või vett, et saada leivale sobilik võie
Rammusama võide tegemiseks võib muud vedelikku asendada (kookos)õliga. Tugevama maitse saamiseks võib lisada ürte.


veganmajoneesVegetariaalne sojamajonees

Vaja läheb:

  • sojajahu 2sl
  • sinep 1/2 sl
  • suhkur 1sl
  • sidrunimahla või õunaäädikat 2sl
  • taimeõli 4sl
  • soola ja jahvatatud pipart maitse järgi

Segada kokku kõik komponendid peale õli, mikseriga hästi kloppida, lisades vähehaaval sörtsukaupa õli, kogu aeg energiliselt mikserdades.

Kasutada salatites,kastmetes,püreesuppides,head isu!


tofumajoneesTofumajonees

Vaja läheb:

  • ca 240g värsket pehmet tofut
  • 1dl õli,näiteks kanepi/avokaado/oliiviöli vm.
  • 2tl mett
  • 2tl Felixi Inglise või Mee sinepit
  • 1/2tl Himaalaja soola

Valmistamine:

1. Blenderda tofu õliga ühtlaselt läikivaks seguks.
2. Blenderda lisanditega koos veelkord.
3. Jäta ca 30 minutiks segu blenderisse valmima,siis maitsesta vajadusel täiendavalt.
4. Põhimajoneesile lisa omal valikul ürte vm.,näiteks saab hea tomatikastme lisades prehüdreeritult isekuivatatud tomatinahku.
5. Majonees sobib ka kuumades roogades kasutamiseks. Säilib külmkapis vähemalt nädala.

Jõulutoitude retseptid

 Joulud 2015

Määrded ja kreemid

 Suveeri 2013

Pudrud ja omletid

 Suveeri 2013
GMO vaba soja

Uudised

Sojaliit pakub partnerlust Eesti oma sojasordi kaasomandi näol. Põhjalikum teave tel. 53584108 või e-post: info@sojaliit.ee
juuli 2018
E T K N R L P
« juuni    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031