Soja säästab veeressursse

Vastavalt ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni andmetele kasvab ülemaailmne nõudlus toidu järele aastaks 2050 70 protsenti või rohkem . Lisaks kasvab tugevalt ka ülemaailmne vajadus valgu järele. Et mitte liigselt koormata maad, veeressursse ja fosiilkütuseid nõuab see tõsiseid ümberkorraldusi kogu maakera toiduainetetöösuses.

Sojavalgu tootmine on palju tasuvam ja ka keskkonnasõbralikum, kui senilevinud valgu ressursid. Toiduainete tootmine võtab järjest rohkem energiat ja loodusressursse. Kuna järjest rohkem hakatakse hindama ökoloogilise jalajälje olulisust siis on hakatud võrdlema erinevate toiduainete tootmise tagajärjel tekkivat jalajälge. Hinnates erinevate toiduainete keskkonnamõju on sojavalk jätkusuutlik lahendus hinnates veeressursside kulu ning toidu energeetilist efektiivsust.

Soja vajab palju vähem vett kui muud loomsed valgud nagu piim, liha ja munad.

Veekulu 1 tonni tootmiseks:

Veekulu 1tonni toomiseks

Allikas: Food & Agriculture Organization of the United Nations

Jõulutoitude retseptid

 Joulud 2015

Määrded ja kreemid

 Suveeri 2013

Pudrud ja omletid

 Suveeri 2013
GMO vaba soja

Uudised

Sojaliit pakub partnerlust Eesti oma sojasordi kaasomandi näol. Põhjalikum teave tel. 53584108 või e-post: info@sojaliit.ee
detsember 2017
E T K N R L P
« nov.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031