Naadisupp kookospiima ja tofuga

Mis siin ikka pikalt keerutada. Mul jäi eilsest smuutiteost pool purki kookospiima üle ning värske naat pressib juba ammu ustest ja akendest sisse. Pealegi ei olnud ma hiiglama ammu suppi teinud. Muidu olin hirmus suur supisõber, aga nüüd on see väärt kõhupoolis unarusse jäänud. Kohe parandame selle vea. Haarasin supi sisse ka ühe väiksema värske rabarberilehe. Kui maitsev see supp sai! Ma ei olegi vist elus nii mõnusat ja kosutavat naadisuppi saanud. Kohe, kui olin toidu ära pildistanud, pistsin terve selle kausitäie pintslisse :) Ja tofu sobib siia suurepäraselt keedumuna asemel.

naadisuppNaadisupp 3-4 inimesele

  • 1 sibul
  • 2 porgandit
  • 4 varssellerit
  • 3-4 spl õli
  • paar peotäit värsket naati (nooremad on parimad)
  • 1 väiksem noor rabarberileht
  • 1,5 tk köögiviljapuljongi kuubikut (mul oli ökopoest ostetud, need on suurepärased!)
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • umbes 1,5 l vett
  • 2 kartulit
  • 200 ml kookospiima (minul oli lahjem versioon)
  • serveerimiseks natuke tofut (mul oli maitserohelisega tofublokk)

Kuumuta paksema põhjaga potis õli ja lisa hakitud sibulad. Prae umbes minut ja lisa porgandirattad. Prae veel minut-paar ja lisa hakitud varsseller, umbes pool värskest naadikogusest (hakitud) ja ribadeks lõigatud rabarberileht. Sega, lisa tüümian ja puljongikuubikud ning vala peale vesi. Keeda keskmisel kuumusel kaane all, kuni porgand on peaaegu pehme. Nüüd lisa kartulikuubikud ja ülejäänud hakitud naat koos kookospiimaga. Keeda samal kuumusel kaane all, kuni kartul on pehme. Tõsta supp kulbiga kaussi ja pudista kätega sisse paar viilu tofut.

Autor Sandra Vungi

Jõulutoitude retseptid
 Joulud 2015
Määrded ja kreemid
 Suveeri 2013
Pudrud ja omletid
 Suveeri 2013
GMO vaba soja
Uudised
Sojaliit pakub partnerlust Eesti oma sojasordi kaasomandi näol. Põhjalikum teave tel. 53584108 või e-post: info@sojaliit.ee
juuli 2018
E T K N R L P
« juuni    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031