Tofu india pähkliga

tofu-india-pahkligaVaja läheb:

  • ca 240g pehmet tofut (saadud ühest keedust,kus sojaube oli täis mõõdik,s.t.ca 200g)
  • 120 g kuivi indiapähkleid
  • 1-2tl laimimahla
  • lusikaotsaga Himaalaja soola


1.Leota pähkleid 10-12 tundi.Loputa ,kalla blenderisse.
2.Lisa värske pehme tofu ja töötle läbipaistvaks läikivaks massiks.Maitsesta ja töötle veel kord.
3.Õhukindlalt kaanetatult säilib külmkapis vähemalt nädala.
Soovitus:
1.Täiusliku maitse ja konsistensi saab kreem 24 tunni külmkapis valmides.
2.Konsistensi saab reguleerida soja-või pähklipiimaga vedelamaks,õlidega,näiteks külmpresskookosõliga kohe väga tugevaks koogikreemiks.
3.Kastmena kasutades lisa ürte pisut enne serveerimist.
Hästi sobivad basiilik/tüümian/sidrunhein/piparrohi vm.
4.Sama kreemi võib kasutada magusalt või mittemegusalt röstitud okaraga,segades vahekorras 2:1(näiteks 2dl okararösti ja 1dl kreemi) kas soolase või magusa koogi põhjaks.
Segatud koogipõhi katatoidukilega ja jäta mingi raskuse/vajutise alla valmima.

Jõulutoitude retseptid
 Joulud 2015
Määrded ja kreemid
 Suveeri 2013
Pudrud ja omletid
 Suveeri 2013
GMO vaba soja
Uudised
Sojaliit pakub partnerlust Eesti oma sojasordi kaasomandi näol. Põhjalikum teave tel. 53584108 või e-post: info@sojaliit.ee
juuni 2018
E T K N R L P
« dets.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930