Kartuli-tofusalat

See salat meenutab mulle kartuli-munasalatit, mida kunagi iidsetel aegadel poest ostsin. Jällegi leiab siit päevalilleseemnekreemi. No ma olen sõltuvuses sellest ja paratamatult rändab see hetkel väga paljude toitude sisse. Sobib suurepäraselt ka siia rooga ja teeb sellest mõnusalt toitva ja rammusa salati.

Pane enne selle salati tegemist päevalilleseemned vähemalt paariks tunniks või üle öö likku!

kartusli-tofusalat4-6 inimesele

  • 1,4 kg kartulit (u. 9 suuremat)
  • 250 g kõva või pehmet tofut (mina kasutasin kõva tofut tilli ja peterselliga)
  • 1 väike mugulsibul
  • 300 g kooritud päevalilleseemneid
  • 300 ml vett
  • 1 tl kurkumit
  • 4 tl köögiviljapuljongi pulbrit
  • 3 spl mahedat sinepit (nt. “Meira”)
  • 1 tl õunaäädikat
  • näpuotsaga soola ja pipart
  • 1 spl kreeka pähkli õli või mõnda muud külmpressiõli (võib ka ära jätta)
  • värsket tilli

Keeda koorega kartul pehmeks ja lase maha jahtuda. Koori kartulid ja tükelda kuubikuteks ning lisa need suuremasse kaussi. Kui kasutad pehmet tofut, siis lisa see niisama, kui kõva, siis pudista see kartulite hulka. Lisa ka peeneks hakitud sibul. Nüüd valmista salatikaste: kurna ja loputa leotatud päevalilleseemned ning vala sügavamasse kaussi. Lisa vesi, kurkum, puljongipulber, mahe sinep ja õunaäädikas ning purusta kõik saumiksriga ühtlaseks massiks. Lisa kaste salatile koos natuke soola, pipra, kreeka pähkli õli ja hakitud värske tilliga. Sega kõik korralikult läbi. Serveeri koos värskete tomatisektoritega.

Autor Sandra Vungi

Jõulutoitude retseptid
 Joulud 2015
Määrded ja kreemid
 Suveeri 2013
Pudrud ja omletid
 Suveeri 2013
GMO vaba soja
Uudised
Sojaliit pakub partnerlust Eesti oma sojasordi kaasomandi näol. Põhjalikum teave tel. 53584108 või e-post: info@sojaliit.ee
oktoober 2019
E T K N R L P
« juuni    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031