Krõmpsuv köögiviljasalat maapähklikastme ja grilltofuga

soja-salatSuur kausitäis salatit (10-15-le inimesele).

Salat:

  • pisike punane peakapsas või sektor suuremast
  • 6 suuremat porgandit
  • väike juurseller
  • rediseid
  • rukolat
  • soola, pipart vastavalt maitsele
  • poole sidruni mahl

Pese kapsas ja haki õhukesteks ribadeks. Aseta kapsaribad suurde salatikaussi. Pese ja koori porgandid ning lõika neist köögiviljakoorijaga õhukesed ribad või lõika lihtsalt väikesteks tükikesteks. Lisa salatile. Koori juurseller ja toimi samamoodi nagu porgandiga. Pese redised, lõika õhukesteks viiludeks ja lisa salatile koos pestud rukola, soola, pipra ja sidrunimahlaga. Sega kõik puhaste kätega hoolikalt läbi.

Maapähklikaste:

  • 300 g röstitud ja soolatud maapähkleid
  • 300 ml apelsinimahla
  • 2 spl sojakastet või tamarit

Purusta maapähkleid, kuni tekib ühtlane või. Lisa apelsinimahl ja sojakaste. Mikserda kõik ühtlaseks kreemjaks kastmeks. Serveeri kastet kannus, nii-et iga sööja saab endale meelepärase koguse valada.

Grilltofu:

  • 3×250 g kõva tofut
  • praadimiseks õli
  • suitsust grillkastet (Felix või Santa Maria)

Lõika tofu pikkupidi pooleks (kaheks ristkülikuks). Lõika mõlematest ristkülikutest kolmnurgad. Vala kuumale pannile paras ports õli ja prae tofukolmnurki, kuni need on kuldpruunid ja krõbedad. Aseta tofutükid kaussi ja vala peale paras ports grillkastet. Sega kõik hoolikalt läbi, nii et kõik kolmnurgad oleksid ilusasti grillkastmega kaetud.

Salati juurde serveeritakse kannukesega maapähklikaste ja iga salatiportsu peale on mõeldud ka 2-3 tofukolmnurka.

Sandra Vungi

Jõulutoitude retseptid
 Joulud 2015
Määrded ja kreemid
 Suveeri 2013
Pudrud ja omletid
 Suveeri 2013
GMO vaba soja
Uudised
Sojaliit pakub partnerlust Eesti oma sojasordi kaasomandi näol. Põhjalikum teave tel. 53584108 või e-post: info@sojaliit.ee
detsember 2017
E T K N R L P
« nov.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031