Makaroni salat ubade ja pruunistatud tofuga

tofu-makaroni-salatKoostis:

  • 250-300 g makarone (omal valikul, kas pennesid või nt farfallesid);
  • 250 g pehmet maitsestamata tofut;
  • 200 g külmutatud või värskeid rohelisi ube (pikad oakaunad);
  • 100 g kirsstomateid;
  • 50 g päikesekuivatatud tomateid;
  • Kaste: 2 spl punase veini äädikat;
  • 1-1,5 tl laimi mahla;
  • 1 tl oliiviõli;
  • 0,5 tl mett;
  • 0,25 tl soola;
  • Maitse järgi pipart;
  • 1-3 küüslauguküünt.

Valmistamine:

Võta tofu pekendist välja ja kuivata paber käterätiga. Lõika tofust parajad kuubikud ning pane pannile natuke oliiviõli ja prae tofut pannil seni, kuni on mõlemalt poolt kuldne. Lase jahtuda. Keeda makarone pakil oleva õpetuse järgi (jäta al denteks), kurna ning pane kaussi. Poolita kirsstomatid ja lisa makaronide juurde ning tükelda ka päikesekuivat.

Tomatid ja lisa makaronide segule. Sega omavahel kokku tofu ja makaronid. Valmista kaste:sega omavahel äädikas, õli, laimimahl, mesi, sool, pipar ja purustatud küüslauk. Sega omavahel hoolikalt kõik läbi. Vala kaste makaronide segule ning sega, lase veidi seista.

Jõulutoitude retseptid
 Joulud 2015
Määrded ja kreemid
 Suveeri 2013
Pudrud ja omletid
 Suveeri 2013
GMO vaba soja
Uudised
Sojaliit pakub partnerlust Eesti oma sojasordi kaasomandi näol. Põhjalikum teave tel. 53584108 või e-post: info@sojaliit.ee
jaanuar 2019
E T K N R L P
« juuni    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031