Okaraleib hapukapsaga

Okaraleib hapukapsagaVaja läheb:

  • 200 g tatrajahu (mahe, eestmaine, Remedyway toodang)
  • 50 g kanepijahu (võib asendada tatrajahuga)
  • 50 g hernejahu
  • 1 tl. soodat
  • 1 tl. sidrunhapet
  • 1 t. soola
  • 1 tl. kurkumit ( võib ka ilma)
  • 2 muna (võib vastav kogus munaasendajat)
  • 1 ports okarat400-450 ml
  • jahedat vett (kogus võib veidi varieeruda)
  • 1 dl õli1,5 dl hapukapsast

1. Mõõda ja sega kõik kuivained omavahel eraldi kausis.
2. Klopi või vahusta munad suures kausis korralikult lahti ja lisa okara ning sega ühtlaeks.
3. Lisa muna / okaramassile jahusegu ja hakka lisama vett 1-2 dl kaupa samal ajaltainast segades.
4. Kui pool veest on taignasse segatud, lisa õli ja hapukapsas kõik ühtlaseks segadesning lisa tasapisi ülejäänud vesi. Vee kogus võib varieeruda, kuna oluline on, et tainasei saaks liiga kuiv ega liiga vedel. Õige taigna konsistens meenutab ehk leivavahtu, onveidi õhuline ja kreemine. Parem siiski veidi vedelam tainas, kui liiga paks.
5. Vooderda keskmine suurusega keeksivorm küpsetuspaberiga, vala tainas vormi jasilu pealt tasaseks.
6. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 45 minutit (lisaks 10-15 minutit pealtpruunistamiseks). Õige paksusega tainas kerkib pea topelt ja läheb pealt justkui lõhki.
7. Valmis leib jäta vormi kuni täieliku jahtumiseni. Jahtunult lõika viiludeks ja panekarpi. Külmikus säilb 4-5 päeva.

NB! Seda leiba saab väga edukalt säilitada ka sügavkülmikus. Sealt saab võttaviilukaupa ja panna otse rösterisse. Rösti 1-2 tsüklit ja krõbe võileiva alus ongi valmis. Head isu!

Jõulutoitude retseptid
 Joulud 2015
Määrded ja kreemid
 Suveeri 2013
Pudrud ja omletid
 Suveeri 2013
GMO vaba soja
Uudised
Sojaliit pakub partnerlust Eesti oma sojasordi kaasomandi näol. Põhjalikum teave tel. 53584108 või e-post: info@sojaliit.ee
oktoober 2018
E T K N R L P
« juuni    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031