Rabarberipannkook

RabarberipannkoogidVaja läheb:

  • 2 muna
  • 2 dl pruuni suhkrut (või valget, kui pruuni pole)
  • 3-5 vart rabarberit (mida jämedamad varred, seda vähem neid kulub)
  • 4 dl jahu
  • 0,75 tl soodat

Vahusta 2 muna ja 2 dl pruuni suhkrut. Koori ja tükelda rabarbrid kuni 5 mm paksusega seibideks.
Lisa muna-suhkrusegule 4 dl jahu (näiteks tumedat jahusegu, võid lisada ka pooleks tavalisega jahuga) ja 1-1,5 klaasi sojapiima.

Sega taigen ühtlaseks. Kui taigen jääb liiga kuiv ja tükiline (oleneb jahudest), lisa vett, kuni taigen on küpsetamiseks sobiva konsistentsiga. Sega juurde rabarbritükid ja 0,75 tl soodat ja ole valmis praadima ja nautima!

Sellest vedela hapukoore taolise konsistentsiga taignast on hea teha väikesi pannkooke.
* Sügisestest rabarbrivartest saab ka teha, need on peenema varrega, õhema koorega ja neid ei pea koorima.
* Saab ka pohladega proovida rabarberite asemel.
* Soovijad võivad magusamaid pannkooke ka teha, kui suhkrut rohkem panna. Pruun suhkur annab vähem magusa tulemuse kui valge, seda tuleks ka arvestada.

Kui on soov teha ilma soodata, ei kerki pannkoogid nii kohevaks, aga süüa sobivad ikka.

NB! Kui rabarbri asemel teha pohladega, lisage soodaga reageerimiseks 1 tl õunaäädikat.

Head isu!!!

Ilusat sügist!

Jõulutoitude retseptid
 Joulud 2015
Määrded ja kreemid
 Suveeri 2013
Pudrud ja omletid
 Suveeri 2013
GMO vaba soja
Uudised
Sojaliit pakub partnerlust Eesti oma sojasordi kaasomandi näol. Põhjalikum teave tel. 53584108 või e-post: info@sojaliit.ee
aprill 2018
E T K N R L P
« dets.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30