Sojatrühvlid

TofutrühvlidVaja läheb:

  • 250 gr värsket tofut (3 keskmist tofublokki)
  • 1 munakollane
  • 10 kuivatatud seent (nt shiitake seeni, aga võib julgelt kasutada hoopis Eesti metsaseeni)
  • 4 viilu kõvaks läinud musta leiba
  • 1/2 tl soola
  • 1/3 tl rafineerimata roosuhkrut
  • 1/2 värskelt purustatud musta pipart
  • u 200 ml taimeõli

Leota kuivatatud seeni soojas vees u 20 minutit, kuivata majapidamispaberiga ja haki peeneks. Aseta kõrvale.
Kuivata tofu liigsest vedelikust (nt majapidamispaberi abil), murenda tofukuubikud näppude vahel ning aseta kaussi.
Lisa tofule 1 munakollane ning sool, suhkur ja purustatud must pipar.
Lisa segusse hakitud seened.

Sega segu kahvliga läbi, et kõik maitsed omavahel seguneksid. Vooli käte vahel pallikesed, aga ära liigselt pigista, segu peab jääma pehme ja kerge.

Riivi kuivanud leib jämedama riiviga (vöib kasutada ka juba valmis riivleiba/riivsaia puru, kuid on parem, kui leiva tükid on natuke suuremad, sest nii nad kleepuvad paremini tofupallide külge). Veereta ettevaatlikult tofupalle riivitud leiva purus või pudista puru pallide peale nii, et see kataks ühtlaselt kogu pinna.

Kuumuta taimeõli suures sügavamas pannis kuni õli on kuum kuid mitte ülikuum (kuumust vöib testida väikese leivatükiga, asetades selle õli sisse, õli temperatuur on õige kui leib hakkab särisema, kuid ei kõrbe esimestel minutitel ära). Aseta ettevaatlikult tofupallid õli sisse, prae u 5 – 8 minutit neid (näiteks pulkade abil) ümber pöörates .
Aseta valmis tofutrühvlid majapidamispaberi peale paariks minutiks nõrguma.

Eriti head on need soolased trühvlid koos sojakastmega, kuid on head ka niisama põske pista.

Autor Madli R.

Jõulutoitude retseptid
 Joulud 2015
Määrded ja kreemid
 Suveeri 2013
Pudrud ja omletid
 Suveeri 2013
GMO vaba soja
Uudised
Sojaliit pakub partnerlust Eesti oma sojasordi kaasomandi näol. Põhjalikum teave tel. 53584108 või e-post: info@sojaliit.ee
oktoober 2018
E T K N R L P
« juuni    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031