Tomatipihvid

TomatipihvidVaja läheb:

  • 2-3 ehk ca 250g värskeid, punaseid tomateid
  • 1,2 dl purustatud chia seemneid
  • 1-st piimakeedust saadud okaraga
  • 3 sl ehk 30g okarajahu või maisitärklist
  • 2 sibulat
  • 2-3 küüslauguküünt
  • herbamare chilliga ürdisoola
  • pisut cayanne pulbrit või paprikajahu
  • himaalajasoola
  • 1tl mett
  • värsket basiilikut
  • okarajahu või riisijahu või kliisid või heledat tatrajahu paneerimiseks
  • head õli

Eemalda tomatitel varreosa, lõika tükkideks (võib kasutada ka konserveeritud tomateid omas mahlas), lisa purustatud chiaseemned ja purusta segu ühtlaseks massiks. Kalla segu keedupotti, kuumuta segades kuni keemiseni. Jahuta ja jäta paisuma paariks tunniks köögilauale või terveks ööks külmkappi.

Hauta tükeldatud sibul ja küüslauk vähese õliga, sega taigen kokku, maitsesta, vooli peopesal pihvid, keera neid okarajahus ja küpseta madalal kuumusel kuldseks. Serveeri näiteks rohelise salati ja kõrvitsadipiga.

Autor Merike Tärk

Jõulutoitude retseptid
 Joulud 2015
Määrded ja kreemid
 Suveeri 2013
Pudrud ja omletid
 Suveeri 2013
GMO vaba soja
Uudised
Sojaliit pakub partnerlust Eesti oma sojasordi kaasomandi näol. Põhjalikum teave tel. 53584108 või e-post: info@sojaliit.ee
oktoober 2018
E T K N R L P
« juuni    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031