6 soovitust sojapiima maitsestamiseks

Üks hea alternatiiv lehmapiimale on sojapiim. Kui sojapiima ise teha, siis kulub selleks ainult ca 70g kuiva sojauba.  Sellest saab valmistada piimamasinas 1liitri piima ja järgi jääb veel ca 130g okarat. Piim valmib 20minutiga.

Kuidas maitsestada sojapiimaVärskelt keedetud sojapiim vajab maitsestamist. Sojapiima maitsestage alati kohe peale kurnamist! 1 liitri värske sojapiima maitsestamise võimalused:

  1. Lisa piimale 1sl vanillsuhkrut ja paar tera head soola
  2. Tulisesse sojapiima lisage lahtilõigatud vanillikaun, sulgege anum hermeetiliselt ja hodke vähemalt 30min. Vanillikaun annab maitse tugevamalt küll piima kuumutades, samas saab ka sellel moel tuntava naturaalse aroomi. Lisage veel omal valikul sobivat magustajat ning paar tera head soola.
  3. Sojapiima võib maitsestada edukalt banaaniga, meega, tahhiiniga.
  4. Lisage sojapiimale mett koos jahvatatud seesamiseemnetega, kaneeli, kurkumit.
  5. Leotatud aprikoosid koos seesamiseemnetega annava koorese maitse. Mikserdage segu üle ja lisage värsket piparmünti ja stevia lehti – saate hea toniseeriva joogi.
  6. Lehti jms tükilist lisades blenderdage kohe tuline piim ja serveerige. Kuumal ajal võib purustatud jääd klaasi põhja paigutada.

Kuumalt vahustades saate sojapiimast mõnusa vahu klaasis olevale segule. Vahustamise ajal sobib lisada munaasendajat klaasi piima kohta 2-3 tl.

Jõulutoitude retseptid
 Joulud 2015
Määrded ja kreemid
 Suveeri 2013
Pudrud ja omletid
 Suveeri 2013
GMO vaba soja
Uudised
Sojaliit pakub partnerlust Eesti oma sojasordi kaasomandi näol. Põhjalikum teave tel. 53584108 või e-post: info@sojaliit.ee
oktoober 2018
E T K N R L P
« juuni    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031