Põhjata soolane triibupirukas

Põhjata triibupirukasKalla mikserdamisnõusse:

  • 300 g pehmet tofut
  • 2sl ehk 0,5dl sojapiima
  • 3sl ehk 0,6dl kuivatatud naturaalset okarajahu (kuivatatud/röstitud ja siis jahvatatud)
  • 1tl Herbamare ürdisoola

Mikserda tavalise saumikseriga kergesti ühtlaseks massiks.

Triibuks kasutage seekord kergelt kuumutatud sibulat, küüslauku ja porgandit ja 1/4 pakki külmutatud letšot (aedvilja võib igaüks oma maitse järgi valida, võib ka lisada liha või singitükikesi, kui muidu ei saa). Vormi pange seda segu 6 supilusikatäit.

Võtke vorm, 18 cm läbimõõduga, katke põhi küpsetuspaberiga, määrige taimse õli või gluteenivaba vedela margariiniga, raputge peale pisut okarajahu. Valage 3/4 tofusegu põhjale, lükake lusikaga laiali ja katke ettevalmistatud aedviljaga.

Järelejäänud tofusegule lisage 2sl=0,5dl sojapiima, segage ja vajadusel maitsestage täiendavalt ürdisoolaga. Tõstke segu lusikaga aedviljatriibule, katke seesamiseemnetega ja piserdage pinnale taimset õli vms rasvainet.

Kui soovite, asendage seemned riivitud parmesani või mõne muu juustuga.

Pirukas küpseb kuldseks 30 minutiga 180 kraadilises eelsoojendatud ahju keskosas. Jagub 3-4 korraks ühele inimesele.

Jõulutoitude retseptid
 Joulud 2015
Määrded ja kreemid
 Suveeri 2013
Pudrud ja omletid
 Suveeri 2013
GMO vaba soja
Uudised
Sojaliit pakub partnerlust Eesti oma sojasordi kaasomandi näol. Põhjalikum teave tel. 53584108 või e-post: info@sojaliit.ee
juuli 2018
E T K N R L P
« juuni    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031