Lihtne ja tervislik okara-banaanitäidisega kook

Okara banaanitäidisega kookRetseptikonkursil zürii poolt esiletoodud retsept.

Põhi ja kate:

  • 2,5 dl speltajahu
  • 2,5 dl kaerajahu
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 3 spl täistoorroosuhkrut
  • 150 g külmkapist võetud taluvõid

Täidis:

  • 2 sojapiimakeedust üle jäänud okara
  • 3 banaani
  • 3 spl täistoorroosuhkrut

Valmistamine:

Põhja ja katte valmistamiseks sega omavahel jahud, sool, küpsetuspulber ja täistoorroosuhkur. Näpi juurde noaga väiksemateks tükkideks lõigatud külm taluvõi, kuni saad purutaolise massi.

Täidise valmistamiseks sega okara suhkru ja kahvliga katkisurutud banaanidega. Puista pool põhja ja katte segust 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Peale määri okara-banaanisegu ja katteks raputa peale ülejäänud pool põhja ja katte segust.

Küpseta 175 kraadi juures olenevalt ahjust 35-45 minutit.

Koogiretsepti on vastavalt oma maitsele lihtne ümber kujundada. Kes armastavad magusamat varianti, lisage suhkrut, samuti ei pea kasutama banaane, vaid näiteks hooajalisi marju või erinevaid kompotte.
Kook on maitsev nii soojalt kui jahtunult, hea serveerida jäätise, erinevate marjade või toormoosidega.

Marit Kasemets

Jõulutoitude retseptid
 Joulud 2015
Määrded ja kreemid
 Suveeri 2013
Pudrud ja omletid
 Suveeri 2013
GMO vaba soja
Uudised
Sojaliit pakub partnerlust Eesti oma sojasordi kaasomandi näol. Põhjalikum teave tel. 53584108 või e-post: info@sojaliit.ee
juuli 2018
E T K N R L P
« juuni    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031