Soja Bolognese suvikõrvitsa “spagettidega”

soja-bologneseValmistamisaeg: 20 minutit. Jagub kuni 4 sööjale

· 3 sl õli
· 2 koduaia kanget sibulat
· ½ tl jämedat meresoola
· natuke värskelt jahvatatud musta pipart
· 4 küüslauguküünt
· 110 g hakksojamassi (kuivatatud kujul)
· 1 sl pruuni suhkrut
· ¼ tl kuivatatud tüümiani
· 750 ml püreestatud tomati konservi (basiilukuga)
· värsket basiilikut
· + serveerimiseks suvikõrvitsa “spagette” (soola ja suhkruga pruunistatult)

Aja wok pannil õli kuumaks. Lisa hakitud sibulad, sool ja pipar. Prae paar minutit. Lisa hakitud küüslauk ja prae 30 sekundit. Lisa soja mass, suhkur, tüümian ja püreestatud tomatei konserv. Lase 5 minutit podiseda, kuni soja hakkmass on pehmed ja paisunud. Maitse ja lisa vajadusel maitseained, kui vajadus. Kaunista värske basiilikuga, mida võid ka hakkida Bolognese kastme sisse ja serveeri suvikõrvitsa “spagettidega”.

Suvikõrvitsa “spagetid” saad nii. Koorijaga saad lihtsalt suvikõrvitsast õhukesed viilud viilutada. Viska need kuumale pannile, pruunista mõni minut pruuni suhkru ja näuotsatäie meresoolaga. Voila! Serveeri ja naudi!

Jõulutoitude retseptid
 Joulud 2015
Määrded ja kreemid
 Suveeri 2013
Pudrud ja omletid
 Suveeri 2013
GMO vaba soja
Uudised
Sojaliit pakub partnerlust Eesti oma sojasordi kaasomandi näol. Põhjalikum teave tel. 53584108 või e-post: info@sojaliit.ee
detsember 2017
E T K N R L P
« nov.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031