Monthly Archives: november 2013

Soja-spagetivorm

Keeda spagetid. Valmista sojahakkliha-tomatikaste. Selleks lase sojahakklihal maitsestatud kuumas vees 5-10 min paisuda. Hauta õlis sibul, lisa riivitud kõrvits. Lisa purustatud või tükeldatud tomat ja hauta kergelt. Lisa sojahakkliha, maitsesta, lase haududa 5 min.

Tofu salat

1 pakk tofut (lõigata kuubikuteks ja praadida) 1 punane sibul (lõigata rõngasteks) karulauk hakitud veidi rabarberit hakitult erinevaid rohelisi salateid: rucola, rooma salat jne seller hakitud melon (kuubikud)

Jogurti-küpsise tort

Laota küpsised koogivormi. Sega sojajogurt ja zelatiin ühtlaseks massiks ning sega sisse puuviljad (soovitavalt konservi tooted). Vala segu küpsistele. Kata koogivorm kinni ning pane külmkappi. Külmkapis peab kook olema nii kaua, kuni jogurt on tarretise moodi, s.t kook ei vaju laiali, kui koogivorm ära võtta.

Espresso sojapiimakokteil

Sega väikses anumas kokku šokolaadisiirup ja pool tl kohviube. Saadud segu hajuta kahte (kõrgemasse) klaasi laiali mööda klaasiseinu ja põhja. Ülejäänud koostisained pane blendrisse ja blenderda kuni need on ühtlaselt segunenud ja segu näeb välja pehme. Vala saadud segu klaasidesse, mis on eelnevalt seest tehtud kokku espresso-šhokolaadiseguga ja serveeri kohe.

Supp krevettide ja tofuga

Peske spinat ja pange see keedunõusse. Lisage ingveriviil, krevetid ja sool. Kuumutage ja segage kuni spinat närbub. Lisage kanapuljong ja vesi ( või köögiviljapuljong) ja ajage keema. Kui supp keeb, lisage murendatud tofu. Segage väikeses kausis maisitärklis ja külm vesi. Lisage tärklisesegu supile ja segage. Kui supp hakkab uuesti keema, lisage soovi korral lahtiklopitud muna. Segage, tõstke keedunõu pliidilt ja serveerige.

Sojapiima smuuti

Vaja läheb: 1 küps banaan 2 kiivit peotäis idusid (soovitatavalt mungoad) u 10cm pikkune jupp kurki 2 klaasi sojapiima (kasutan isetehtud sojapiima) Pane kõik asjad blenderisse ja blenderda. Head isu!

Krevetid tofuga

Segada keskmise suurusega kausis krevetid, lauavein, ja sool. Väikeses kausis segada maisitärklis ja 2 spl vett. Kuumutada vokk- või praepannil toiduõli. Kui õli on kuum , lisada pannile tofukuubikud ja kuumutada 1 minut.

Täidetud õunapommid

Kõik taignaained segada ühtlaseks massiks ja panna vähemalt tunniks ajaks külmkappi seisma. Seejärel rullida tainas umbes poole sentimeetri paksuseks ja lõigata ligikaudu 15x15 cm ruutudeks. Seejärel segada kõik täidiseained omavahel ühtlaseks massiks.

Kosutav jook

Vaja läheb: 2 dl maasikaid pisut godzi marju 3 dl hapupiima 1 dl sojapiima 2 spl kama

Koorene sojamagustoit

Zhelatiin leotada väheses vees, koor vahustada suhkru ja vanilliiniga, mustad ploomid purustada läbi sõela ja segada sojajoogiga. Segusse segada sulatatud shelatiin, lõpuks segada ettevaatlikult sisse vahukoor, asetada pokaalidesse.

Tofuomlett köögiviljadega

Sibul koorida ja hakkida. Paprikal eelmaldada varrepoolne ots, seemned ja valged membraanid, viljaliha tükeldada väikesteks kuubikuteks. Õli kuumutada pannil, lisada köögiviljad ja kuumutada 3–4 minutit, pidevalt segades. Munad segada lahti, lisada vesi, sool ja pipar, majonees.

Sojajogurti jäätis šokolaadikastmega

Marjad purustada saumikseriga, lisada sojajogurt ja suhkur ning hõrgutis asetada sügavkülmikusse. Pool tundi enne serveerimist võtta magustoit sügavkülmikust välja ja lõigata kas tükkideks või tõmmata sellest jäätisekulbiga pallid.

Tofu salat kastmega

Tükelda kõik parajateks tükkideks, lisa peale tofu juustu ja tofu kastet, maitseks küüslaugu soola ja veidike felixi majoneesi. Sobib hästi grillliha juurde.

Sojapiima-banaani smoothie

Vaja läheb: 2 banaani; 150g lahjat kohupiima; peotäis kaerahelbeid; teelusikas mett; pool klaasi Alpro Natural sojapiima; jää

Jahutav sojapiima jook

Vaja läheb: sojapiim 500 ml arbuusi tükke kiivi tükke ja banaani, kõike vastavalt silma ja maitse järgi. Pange blenderisse ja mikserdada. Juua jää kuubikutega, mis on ka peenestatud.

Soja omlett

Vaja läheb: 3 muna 3dl sojahelbeid 1,2dl piima 3/4 tl soola 1tl küpsetuspulbrit Kloppige munad, segage sool ja küpsetuspulber. Seejärel lisage sojapiim ja sojahelbed. Segage läbi. Soovitatav küpsetada muffinipannil.

Tofu stir-fry

1. Aja õli (vokk)pannil kuumaks, lisa tofu ning voki, kuni see muutub kuldpruuniks. Lisa roheline sibul ja küüslauk, voki veel 30 sekundit. 2. Lisa ülejäänud koostisained, lase vedelikul keema tõusta, seejärel kata pann kaanega ja hauta 5 minutit.

Hommikupuder sojapiima ja kanepiseemnetega

Keedad pudru poolvalmis, kallad sojapiima juurde, keedad lõpuni. Seejärel paned pudrule supilusikatäie kanepiseemneid juurde. Võid ka muid seemneid või banaani ja marju panna lisaks.

Sojajäätis lisanditega

Ostad poest karbi sojajäätist. Paned kodus jäätisele juurde pähkleid, puuvilju ja kallad jäätise üle vahtrasiirupi või mõne teise maitsva siirupiga. Vahtrasiirupi asemel võib ka kasutada mõnda moosi.

Vasta kahele lihtsale küsimusele ja võida moodne nutitelefon!

Kampaania on lõppenud, fortuuna tahtel sai toreda auhinna endale Uku P. meiliaadressi lõpuga "@hot.ee". Võtame võitjaga ühendust ning lepime kokku, kuidas ta auhinna kätte saab. Täname kõiki osalemast!

Maasika-banaani sojasmuuti

Vaja läheb: 3 dl vanillisojajooki üks banaan 100 g maasikaid Pane koostisained blenderisse või sega saumikseriga, kuni koostis muutub ühtlaseks. Head maiustamist!

Retseptikonkursi võitja – šokolaadi tofu kook

Soja toitude retseptikonkursi võitja retsept - retseptikonkursi võitja - šokolaadi tofu kook 12-le. Selle hõrgu ning lihtsalt valmistatava koogi tekstuur sarnaneb juustukoogile. Serveeri värskete marjade või marjakastmega.

Jõulutoitude retseptid

 Joulud 2015

Määrded ja kreemid

 Suveeri 2013

Pudrud ja omletid

 Suveeri 2013
GMO vaba soja

Uudised

Sojaliit pakub partnerlust Eesti oma sojasordi kaasomandi näol. Põhjalikum teave tel. 53584108 või e-post: info@sojaliit.ee
november 2013
E T K N R L P
« sept.   dets. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930