Monthly Archives: mai 2014

Tomati-avokaado supp tofuga

Püreesta avokaado ja piserda üle vähese laimimahlaga. Tõsta avokaado kausi põhja. Vala peale tomatisupp. Lisa tofukuubikud. Kuna supp on küllaltki hapukas, soovitan süüa värske leiva või saiaga.

Amarantiküpsised

Pane amarant tassi, kalla üle keeva veega ja leota üle öö. Kalla vesi ära, lisa lahti klopitud munad ja muud koostisosad. Päevalilleseemneid võib eelnevalt ka kergelt röstida. Sega hästi läbi ja tõsta saadud segu lusikaga pannile. Küpseta 200 – 225 kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni on piisavalt krõbedad.

Tofu-muffinid

Sega omavahel kuivained. Seejärel lisa õli, muna, maitsestamata jogurt ning lisandid – tükeldatud päiksekuivatatud tomatid, päevalilleseemned ja väikesteks kuubikuteks lõigatud tofu tükid.

Šokolaadi kokteil

Vahusta ja tükelda kõik koostisosad blenderis ühtlaseks joogiks!

Lõheomlett tofuga

Lõika lõhefilee ja tofu väiksteks tükkideks. Samuti haki roheline sibul, till ning tomat. Seejärel sega kõik koostisained kokku ja vala küpsetusvormi. Küpseta 200 kraadi juures 25 minutit või kuni omlett on pealt kuldkollane.

Tervislik hommikupuder

Pese hirss rohke külma veega. Seejärel aja sojapiim potis keema, lisa hirss ning keeda tasasel tulel 25 minutit. Seejärel lisa soovi korral veidi soola, goij ja inka marjad ning agaavisiirup. Suurepärane vitamiini ja mineraalaineterikas hommiku alustus!

Kinoa-petersellisalat tofuga

Loputa kinoa veega ja pane keema. Samal ajal lõika tofust väikesed kuubikud ja prae pannil kergelt. Haki petersell, piparmünt, tomat ja sibul ning lisa koos tofukuubikutega valmis kinoale. Peeneks hakitud peterselli panna kohe mõnuga. Lisa oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga. Kõige lõpus pigista peale värske sidruni mahl, nii et salat jääks mõnusalt vürtsikas-hapukas.

Tofuroog kookospiimaga

Tofu (köömnetega või maitsetaimedega) lõigatakse umbes 1,5 cm³ suurusteks kuubikuteks, pruunistatakse kergelt õlis, millele maitsestamiseks saab lisada kas sojakastet või Thai maitseainesegu (Santa Maria). Samasse lisatakse õhukesed porgandiviilud või seibid ja ingveripulber, pruunistatakse veel veidi.

Küpsetatud aedviljad tofuga

Tükelda kõik koostisosad väikesteks viiludeks, kuubikuteks ning sega oliiviõliga. Küpseta 180 kraadises ahjus 30 min. Ahjust välja võttes puista peale värsket peterselli, tilli ja piserda veidi balsamiäädika või sojakastmega.

Rabarberipannkook

Vahusta 2 muna ja 2 dl pruuni suhkrut. Koori ja tükelda rabarbrid kuni 5 mm paksusega seibideks. Lisa muna-suhkrusegule 4 dl jahu (näiteks tumedat jahusegu, võid lisada ka pooleks tavalisega jahuga) ja 1-1,5 klaasi sojapiima.

Okaraleib hapukapsaga

1. Mõõda ja sega kõik kuivained omavahel eraldi kausis. 2. Klopi või vahusta munad suures kausis korralikult lahti ja lisa okara ning sega ühtlaeks. 3. Lisa muna / okaramassile jahusegu ja hakka lisama vett 1-2 dl kaupa samal ajaltainast segades.

Kinoa-tofu salat peediga

Esiteks keeda kinoa ning punapeet. Seejärel lõika tofu kuubikuteks ning jäta umbes 10 min sojakastme sisse seisma, et tekiks õrn sojakastme maitse.

Tervislikud pannkoogid

Sojapiim koos okraga jätta seisma sooja, et hapneks. Hapnenud segule lisage soodat 0,5 tl, sojajahu, hirsijahu, natuke spelta täistera jahu, vanilliini (pruuni koort) 1tl, roosat soola, 2spl kookose, indiaani suhkrut või vahtra siirupit ja 3 muna.

Tofumuffinid

Sega kuivained omavahel. Sega tofu, mesi, õli ja sojapiim blenderis kuni segu on siidine. Sega kuivained tofumassiga. Viimasena lisa keev vesi. Segu peaks jääma suhteliselt vedel, nii et saab lusikaga muffinivormidesse panna.

Lavaširull sojavõidega

Sega kokku singikuubikud, sinihallitusjuustu tükid, lõigutud tomatikuubikud ja kurgiviilud. Laota lavaš lauale laiale ja määri täies ulatuses sojavõidega.

Tofu ja kana ahjuroog

Koori ja viiluta kartulid õhukesteks viiludeks, aseta ahjuvormi. Prae kanafilee õrnalt pruunikaks ja lisa ahjuvormile. Lisa sool ja õli. Peale segamist järgneb küpsetus 175kraadi juures. Järgmiseks tuleb vahepeal marineerida tofu. Tuleb lõigata esmalt kuubikuteks, valada peale omal valikul valitud mahl, küüslauguküüned(purustatud), sidrun, pipar ja sojakaste.

Hiinapärane omlett

Klopi munad ja vedelik kausis kahvliga segi. Lisa maitseained. Koori ja haki sibul. Loputa aedvili ning lõika hästi õhukesteks tükkideks. Kuumuta aevilja pannil kuumas õlis, lisa herned, maitseained ja krevetid. Sega aedvili ning krevetid omletisegu hulka. Kuumuta rasv suurel teflonpannil. Vala omletisegu pannile ja sega seda puukahvliga mööda põhja tõmmates.

Läätse supp soja hakkmassiga

Keeda 3 kl vees läätsi tasasel tulel 15 minutit, lisa riis ja keeda veel 15 minutit. Prae pannil sibulakuubikud, lisa koos soja hakkmassiga läätse-riisi segusse. Lisa puljong ja lase supp keema. Maitsesta maitserohelisega. Tõsta tulelt ja lase kaane all seista. Serveeri.

Soja pannkoogid

Sega kõik koostisosad omavahel kokku. Sulata või kuumal pannil. Vala 1/2 klaasi tainast pannile ja kupseta molemad pooled kuldpruuniks.

Kiivi-banaani smuuti

Koori ja tükelda puuviljad, lisa ülejäänud koostisosad ja sega blendris ühtlaseks. Vett tuleks lisada vastavalt sellele, kui vedelaks soovitakse jook teha. Sojapulber lisab joogile kooresust ja muudab maitse mõnusaks. Sobib suurepäraselt hommikusöögiks.

Jõulutoitude retseptid

 Joulud 2015

Määrded ja kreemid

 Suveeri 2013

Pudrud ja omletid

 Suveeri 2013
GMO vaba soja

Uudised

Sojaliit pakub partnerlust Eesti oma sojasordi kaasomandi näol. Põhjalikum teave tel. 53584108 või e-post: info@sojaliit.ee
mai 2014
E T K N R L P
« dets.   juuni »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031